joi, 5 decembrie 2013

Unica familie cu 11 copii din raionul Șoldănești

De ceva timp am cunoscut o familie deosebită, formată din 11 copii. Vă prezint mai jos o istorie frumoasă în care descoperim și greutățile cu care se confruntă atît copiii cît și mama eroină Ludmila Cebanenco, din satul Salcia, r-nul Șoldănești.
Din discuția cu această familie am primit și o plăcere deosebită dar am aflat și despre problemele, greutățile și neajunsuri lor. Și-ar dori foarte mult o baie, o reparație capitală a casei și încălzire autonomă. Aceasta nu e tot, lipsa banilor le permite ca pe timpul rece să încălzeasca doar o singură odaie unde mama cu atîția copii trăiește cu speranța la mai bine. Mama eroină are și o speranță -  că este cineva care ar putea să ajute și această familie. De multe ori l-au urmărit la televizor pe Vlad Filat cum ajută multe familii, ei se roagă Celui de Sus ca d-nul Filat or alți demnitari să ajute și această familie.
Tatăl copiilor, Valentin Cebanenco este plecat la muncă peste hotare , d-lui mai are și probleme de sănătate. După cum mi-a mărturisit mamica Ludmila, faptul că a dat viață la 11 copii o face fericită. Din poză observăm că acasă nu sunt toți copii pentru că cei mai mari sunt și la învățat și la muncă. Cel mai mare copil este Vitalie care învață la Univers itatea Agrară, al doilea copil este fata care s-a căsătorit și a bucurat părinții și cu primul nepoțel, a 3-a fată lucrează la Bălți , al 4-lea băiat învață la Liceul Sportiv din Chișinău. Ceilalţi copii: Marin, Mihaela, Adrian , Adelina , Dima , Iraida și Marta sunt acasa lîngă mama , împreună o ajută care și cu ce poate, și tot împreună frecventează în fiecare duminică biserica ortodoxă din localitate. Numele copiilor nu sunt întîmplătoare, acestea fiind puse conform calendarului creștin. Copiii m-au impresionat și prin faptul că educația creștină îi face să scrie poezii care seamănă mai mult a rugăciune, în care se ascunde toată durerea lor, dar de cealaltă parte și frumusețea din sufletele acestor copii pe care mi-a făcut o plăcere deosebită să-i cunosc.
Ar fi creștinește și frumos ca oamenii de bună credință să ajute această familie. Cine dorește să le ofere un mic ajutor pot apela la nr.: 0272-92-4-38.

Andrei BORDIAN



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu